PIŠITE NAM
success Najlepša hvala za vaše sporočilo. Na vaše sporočilo bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.
Nakaj je šlo narobe. Prosimo poizkusite še enkrat.
IME obvezno polje IME neveljavna vsebina
PRIIMEK obvezno polje PRIIMEK neveljavna vsebina
TELEFONSKA ŠTEVILKA obvezno polje TELEFONSKA ŠTEVILKA neveljavna vsebina
SPOROČILO obvezno polje
* obvezna polja
Ali bi zeleli prejemati aktualne Mazdine informacije in novice? Potem oznacite ustrezen kanal za kontaktiranje.
Poglej več Glej manj

Posameznik: je vsaka fizična oseba, ki posreduje svoje osebne podatke družbi Mazda Motor Slovenija d.o.o. Upravljavec: je družba Mazda Motor Slovenija d.o.o., Dolenjska cesta 242 c, Ljubljana, matična številka: 5672040000, ki ga zastopa direktor Aleš Marguč in direktor David Graham McGonigle. Osebni podatki: so podatki posameznika, kot jih določa veljavna zakonodaja, v tej privolitvi njegovo osebno ime in priimek, poštna številka, elektronski naslov, mesto. Osebni podatki posameznika se na podlagi njegove privolitve za namene neposrednega trženja obdelujejo zlasti zaradi posredovanja informacij oziroma obveščanja po pošti ali elektronski pošti o novostih, posebnih ponudbah in marketinških akcijah ter podobno. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da svojo privolitev kadar koli prekliče. Preklic privolitve lahko posameznik kadarkoli pošlje pisno na naslov upravljavca, po elektronski poti, na naslov upravljavca info@mazda.si ali s klikom na povezavo ODJAVA, poslano v vsakem elektronskem sporočilu posamezniku. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Upravljavec bo najkasneje v petnajstih (15) dneh od prejema preklica privolitve preprečil obdelavo osebnih podatkov posameznika in ga v nadaljnjih 5ih dneh o tem tudi obvestil. Stroške vseh dejanj v zvezi s tem krije upravljavec. Posameznik s klikom na okence te privolitve potrjuje, da so posredovani osebni podatki točni.

PRAVNE INFORMACIJE: Osebne podatke posameznika lahko upravljavec obdeluje vse do preklica privolitve oziroma do takrat, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu. Upravljavec zbira, obdeluje in hrani posredovane osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo Republike Slovenije in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov. Osebni podatki posameznika se zbirajo in obdelujejo na podlagi točke a prvega odstavka 6. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov. Posameznik ima pravico, da od upravljavca zahteva dostop do osebnih podatkov. Posameznik ima pravico, da od upravljavca zahteva popravek osebnih podatkov, izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki. Posameznik ima pravico do prenosljivosti podatkov. Posameznik ima pravico do ugovora. Navedene zahteve lahko posameznik kadarkoli pošlje pisno na naslov upravljavca ali po elektronski poti, na naslov upravljavca info@mazda.si. Posameznik ima pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Posameznik ni dolžan zagotoviti osebnih podatkov v privolitveni namen. V kolikor posameznik osebnih podatkov ne zagotovi, se šteje, da njegova privolitev v obdelavo ni podana in posameznik ne more sodelovati pri namenih za katere se ta privolitev daje. Upravljavec osebnih podatkov ne sprejema avtomatiziranih odločitev in ne oblikuje profilov. Več informacij je na voljo v Izjavi o zasebnosti, ki je objavljena na naši spletni strani www.mazda.si

POŠLJI

Pravni napotki

Pravno obvestilo

Zahvaljujemo se za vaše zanimanje za Mazdino podjetje in proizvode. Preglednost naših metod in spoštovanje vaše zasebnosti sta za nas zelo pomembna. Zato vas prosimo, da si vzamete čas in preberete naše pravno obvestilo. Z vstopom in uporabo Mazdine spletne strani se brez pridržkov in omejitev obvezujete k upoštevanju in spoštovanju vseh navedenih pogojev uporabe spletne strani in njenih vsebin.

 

Avtorske pravice

Vse fotografije, posnetki, besedila, dokumenti in ostale informacije vseh vrst na spletni strani //www.mazda.si, kot tudi sam portal in njegova oblika, so avtorsko zaščitena lastnina podjetja Mazda Motor Europe GmbH. Uporaba gradiva je namenjena izključno za osebne in nekomercialne namene. Reprodukcija, distribucija ali objava karšnega koli materiala spletne strani v druge namene je brez izrecnega pisnega dovoljenja Mazde Motor Europe GmbH prepovedana. Nekatere vsebine na Mazdini spletni strani lahko vsebujejo fotografije ali podoben material, katerih avtorske pravice pripadajo tretjim osebam.

 

Varovanje osebnih podatkov

Vsi osebni podatki so posredovani prostovoljno in so namenjeni izključno za potrebe podjetja Mazda Motor Slovenija. Vsi podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ne bodo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam.

 

Pravica do preklica

Po Zakonu o varstvu osebnih podatkov lahko kot zadevna oseba kadar koli prekličete uporabo vaših podatkov. Po posredovanju obvestila po navadni ali elektronski pošti bomo vaše podatke takoj blokirali pred nadaljnjo uporabo. Pod določenimi pogoji imate pravico tudi do popravka, blokiranja in izbrisa podatkov, ki smo jih shranili. V vsakem trenutku imate pravico do informiranosti glede vaših podatkov, ki smo jih shranili, in namena shranjevanja.

 

Povezave do drugih spletnih strani

Mazdina spletna stran vključuje tudi povezave do drugih spletnih strani. Na njihovo delovanje Mazda Motor Slovenija nima nikakršnega vpliva in ne more nadzorovati, ali so upoštevani pogoji o zasebnosti ali ne. Prav tako nima vpliva na zakonitost vsebine teh spletnih strani in ne sprejema nobene odgovornosti za vsebino drugih spletnih strani.

 

Pravila uporabe facebook aplikacije Mazda Chronic Picture

Dovoljena je sprememba fotografij z dodajanje besedil/sloganov, v obsegu, kot ga omogoča aplikacija. Dovoljeno je shranjevanje/spremenjenih fotografij na trdi disk. Dodajanje žaljivih vsebin ni dovoljeno. Uporaba fotografij za komercialno rabo ni dovoljena.

 

Vprašanja in komentarji

V primeru kakršnih koli vprašanj, predlogov ali komentarjev glede varovanja podatkov se po pošti ali elektronski pošti obrnite na podjetje Mazda Motor Slovenija. Hiter razvoj novih internetnih tehnologij občasno zahteva prilagoditve naši politiki varovanja osebnih podatkov.

 

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in fotografije na Mazdini spletni strani so zgolj infomativne in neobvezujoče. Podjetje Mazda Motor Slovenija si na svoji spletni strani prizadeva za zagotavljanje točnosti in ažurnosti podatkov in ni odgovorno za morebitno netočnost informacij.

 

Politika zasebnosti storitev AddThis

Izvleček iz politike zasebnosti storitev AddThis z dne 7. maja 2009:

 

Kakšne informacije zbiramo?

Med splošno uporabo spletne strani zbiramo osebne, demografske in preferenčne informacije, elektronske naslove in druge osebne podatke vseh uporabnikov ali obiskovalcev strani. Vsi uporabniki se morajo strinjati z veljavnimi pogoji storitev, objavljenimi na spletni strani.

 

Poleg tega zbiramo določene informacije, ki jih ni mogoče uporabiti za osebno identifikacijo uporabnika in jih lahko posredujemo tretjim strankam. Tovrstmi podatki vključujejo združene podatke, povzetke in druge podatke o uporabi in lahko v obliki primerov vključujejo statistične podatke o skupnem številu uporabnikov, informacije glede vrste spletnih brskalnikov, ki jih uporabljajo uporabniki, in vzorce uporabe gradnikov. Zbiramo tudi podatke o IP naslovih vsakega uporabnika, da lažje diagnosticiramo težave na našem strežniku in z njimi upravljamo naše spletne strani.

 

Ko uporabljate spletno stran, lahko na vašem računalniku ustvarimo »piškotke«, s čimer se olajša in vzdržuje vaša trenutna seja; s temi piškotki lahko zbiramo osebne podatke, s katerimi vas lahko identificiramo v zvezi s stranjo in lahko sledimo uporabi spletne strani za namene, ki so v skladu s to politiko.

 

Vsak uporabnik, ki nam zagotavlja osebne podatke potrjuje, da je starejši od 13 let. Ne zbiramo ali ohranjamo osebnih podatkov posameznikov, za katere vemo, da so mlajši od 13 let in noben del naše strani ni bil oblikovan tako, da bi privlačil osebe, mlajše od 13 let. Spoštovanje zasebnosti mladih je za nas zelo pomembno. Zato bomo, če bomo izvedeli, da je uporabnik mlajši od 13 let, izvedli potrebne ukrepe, da osebne podatke takšnega uporabnika izbrišemo iz naše baze podatkov, in uporabniku preprečili nadaljnjo uporabo spletne strani.

 

Za vse podrobnosti naše politike zasebnosti obiščite //www.addthis.com/privacy

Obiskovalci lahko izbrišejo shranjene podatke o njihovi uporabi spletne strani na naslednji povezavi: //www.mazda.si/pravni-napotki/?s3optout=1

Lastnosti izdelka & Priročniki

 

Pri ogledu video vsebin prosimo upoštevajte sledeče:

Prosimo vedite, da vaše vozilo morda ni opremljeno z vsemi funkcijami, prikazanimi v video posnetku.

Te funkcije ne uporabljajte med vožnjo motornega vozila. Uporaba tega sistema med vožnjo lahko odvrne voznikovo pozornost in povzroči, da izgubi nadzor nad vozilom in povzroči trk, resne poškodbe ali smrt.

Te informacije prikazujejo nekatere edinstvene značilnosti in funkcije vaše Mazde. Posnetki so dodatek k navodilom za uporabo, ki vam najbolje razložijo, kako lahko uživate v vožnji vaše Mazde. Vendar pomnite, da te informacije ne nadomeščajo navodil za uporabo vaše Mazde. V navodilih za uporabo boste izvedeli več o lastnostih vozila in pomembne informacije o varnosti, vožnji v različnih pogojih na cesti, delovanju in vzdrževanju vozila.

V navodilih za uporabo boste našli več OPOZORIL, OBVESTIL in OPOMB. OPOZORILO: prikazuje situacijo, ki lahko vodi v resno telesno poškodbo ali smrt, če je opozorilo prezrto. POZOR: prikazuje situacijo, ki lahko vodi v telesno poškodbo ali škodo na vozilu ali oboje, če je opozorilo prezrto. OPOMBA navaja informacije in predloge, kako bolje izkoristite funkcije vašega vozila.

 

Vsi podprti sistemi in funkcije ne nadomeščajo varne vožnje; na dostopnost sistemov lahko vplivajo promet, vremenski pogoji in način vožnje.

Vse informacije, specifikacije, slike in risbe postanejo veljavne takoj po objavi. Mazda si pridržuje pravico, da se lahko specifikacije spremenijo brez vnaprejšnjega opozorila in brez obveznosti.

 

Zbiranje in obdelava podatkov v vozilu

 

Podatki, ki jih shrani voznik

Običajno je možno kadarkoli izbrisati vse podatke, ki jih v vozilu shrani voznik, na primer stike za telefoniranje, navigacijske cilje in priljubljene vsebine.

 

Shranjevanje podatkov v vozilu

Številne elektronske komponente v vašem vozilu vključujejo medije za shranjevanje podatkov, na katerih so začasno ali trajno shranjene tehnične informacije, na primer stanje vozila, dogodki in napake. Te tehnične informacije na splošno dokumentirajo stanje komponente, modula, sistema ali okolja:

-          pogoje za delovanje komponent sistema (npr. ravni napolnjenosti)

-          sporočila o stanju vozila ali njegovih posameznih komponent (npr. vrtljaji kolesa/ hitrost vožnje, upočasnjevanje, bočno pospeševanje)

-          motnje v delovanju in okvare pomembnih sistemskih komponent (npr. luči in zavor)

-          odziv vozila na izredne vozne situacije (npr. sproženje varnostne blazine, poseg sistema za nadzor stabilnosti)

-          okoljski pogoji (npr. temperatura)

 

Ti podatki so izključno tehnične narave in so namenjeni prepoznavanju in odpravljanju napak ter optimizaciji funkcij vozila. Iz teh podatkov ni možno izpeljati profilov premikanja po prevoženih poteh.

 

Pri zagotavljanju storitev (npr. pri popravilih, vzdrževanju, garancijskih storitvah, ukrepih za zagotavljanje kakovosti) lahko člani servisnega omrežja (vključno z družbo Mazda Motor Corporation in če je to potrebno, drugimi podjetji, ki so povezana s skupino Mazda) z uporabo posebnih diagnostičnih naprav prenesejo te tehnične informacije iz pomnilnika dogodkov in napak. Ko je napaka odpravljena, se informacije v pomnilniku napak izbrišejo ali prepišejo.

Pri uporabi vozila lahko pride do situacij, pri katerih ti tehnični podatki v kombinaciji z drugimi informacijami (poročilo o nezgodi, poškodbe vozila, izjave prič itd.) omogočajo osebno identifikacijo, po možnosti s pomočjo strokovnjaka.

Dodatne funkcije, za katere je uporabnik dal soglasje ali so zakonsko zahtevane, kot je na primer sistem za samodejni klic na pomoč v sili (eCall), omogočajo prenos določenih podatkov iz vozila.

 

(Za Evropo)

Dodatne informacije glede zaščite podatkov najdete na Mazdini spletni strani. Obiščite: https://www.mazdamotors.eu in poiščite spletno stran, specifično za vašo državo.